Swarm uygulaması ile, o anda içinde bulunduğunuz mekan isimlerini, şehir ve diğer konumları arkadaşlarınızla paylaşmanıza olanak sağlayan ücretsiz hizmet veren bir Android sistemi uygulamasıdır.

Swarm olarak bilinen uygulamanın ilk adı Foursquare’dir. Forsquare uygulaması piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra yüz binlerce kişi tarafından aktif olarak kullanılmaya başlamıştır. Yer bildirimi uygulaması olarak bilinen Foursquare belli bir zamandan sonra ikiye ayrılmış ve yer bildirim uygulaması olarak herkesin yakından tanıdığı Swarm uygulaması ortaya çıkmıştır. Swarm tamamıyla yeni yerler keşfetmeye yönelik bir uygulamadır ve bu yerleri arkadaşlarınızla paylaşmanıza olana sağlar. Bunun yanı sıra swarm uygulamasından herhangi bir mekanda check-in yaptığınız anda son birkaç saat öncesinde orada check-in yapan insanları da uygulama üzerinden görebilmektesiniz. Ancak akıllarda yer alan en büyük soru ise swarm’dan belli bir süre sıkılanların ya da herhangi bir sebepten ötürü hesaplarını kapatmak isteyenlerin yönelttiği swarm hesabı nasıl silinir sorudur.

Swarm Hesabı Nasıl Silinir?

Swarm uygulaması, Foursquare uygulamasına bağlı olarak faaliyet gösterir. Bu sebepten swarm hesabınızı ortadan kaldırmak için Öncelikli olarak Foursquare hesabınıza giriş yaparak forsquare üzerinden silmeniz gerekir. Bu sayede swarm hesabınızda silinmiş olacaktır. Hesabınızı silmek istediğiniz de mobil cihanız üzerinden hesabınızı silmek maalesef mümkün değildir. Swarm hesabınızı yalnızca bilgisayarınız üzerinden silebilmeniz mümkündür. Bu sebepten swarm hesabınızı silmek istediğinizde bilgisayarınızın başına oturarak aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmekte.

Bilgisayarınız da bulunan herhangi bir internet tarayıcısından Foursquare.com adresine girişinizi sağlayın ve hesabınızı açın. sonrasında bu bağlantıya tıklayarak siteye yönlenin: https://tr.foursquare.com/delete_me bu kez açılan siteye Swarm hesabınız ile giriş yapmanız gerekiyor. Açılan sayfadaki “Foursquare ve Swarm’dan neden ayrılıyorsun?” sorusunu uygun bir şekilde yanıtlayın. Sayfanın alt kısmındaki “DELETE ACCOUNT” seçeneğine tıklayın. Eğer Facebook ile giriş yaptıysanız ve “DELETE ACCOUNT” butonu bulunmuyorsa önce hesabınız adına bir şifre belirlemelisiniz. Tüm bunların ardından işlemi onayladıktan sonra swarm hesabınız başarıyla silinecektir.