Messenger Facebook üzerinden sohbet etmenizi sağlayan bir uygulamadır. Uygulama ile anlık olarak mesajlaşabilir fotoğraf gönderebilir ve daha birçok Messenger özelliklerinden faydalanabilirsiniz. Facebook üzerinden yapılan bağlantılar ile mesajlaşmayı sağlamaktadır. Aynı zamanda Messenger ile yine görüntülü olarak da konuşabilirsiniz. Öyle gelişme sağlandı ki artık karşınızdaki kişiye mesajın gidip gitmediğini veya okuyup okumadığını anlık olarak öğrenebilirsiniz. Mesajlaşma penceresinde karşıdaki kişi mesajınızı okuduğu takdirde görüldü olarak size bildirim olarak gelecektir. Aynı zamanda siz mesaj okuduğumuz zaman karşı tarafa bildirim olarak gidecektir. Böylelikle mesajınız ne zaman okunduğunu anlık olarak bilebilirsiniz.

Sorunlar Nelerdir?

Messenger’ın bu özelliği çoğu zaman iyi olarak düşünülse de kimi zamanlar kimi insanlar için bir sorun teşkil etmektedir. Öyle ki herkes mesajını okuduğu kişinin bunu görmesini istemeyebilir. Gördüğü takdirde belli sorunlara yol açabilecek, ilişkilerinize zedeleyebilecek birçok problem ortaya çıkabilir. Bu gibi problemlerin önünü kapatabilmek için Messenger kullanıcıları çeşitli çözüm önerileri almak istiyor. Öyle ki bu konuda Messenger kullanıcıları birçok araştırma yapıyor fakat Messenger görüldü bildirimini kapatmaya yönelik herhangi bir yaptırımı bulunmuyor. Peki, bu özelliği kapatmak mümkün müdür? Karşıdaki kişinin mesajı okuduğumu görmemesinin bir yolu var mıdır?

Nasıl Kapatılır?

Chrome kullanıcıları için, Facebook Unseen uzantısını indirmek bu problemi ortadan kaldıracaktır. Kurulduktan sonra, Chrome’daki adres çubuğunun yanındaki görünmeyen simgesini sağ tıklayın ve “Sohbetin” görülen özelliklerini “engelle seçeneğinin işaretli olduğundan emin olun. Yazım göstergesinin görünmesini engelleyen seçenekler ve başkalarının sizin mesajlarınızı okumasını istemesini devre dışı bırakan seçenekler de vardır.

Chrome’u kullanmıyorsanız veya başka bir uzantı daha yüklemek istemeyen bir Chrome kullanıcısıysanız, bir seçeneğiniz daha var. AdBlock Plus’ı kullanırsanız, belirtilen URL’yi ekleyebilirsiniz. Ardından seçenekler menüsüne gidin, ”Kendi filtrelerinizi ekleyin” sekmesini tıklayın ve URL’yi yapıştırın. İşlemi tamamlamak için Filtre Ekle düğmesini tıklayın.